Energetické superfoods kuličky

Tyhle kuličky, plné příznivých látek si prostě musíte zamilovat - dobijí vám energii natotata a ještě báječně chutnají!! Protože jsou ale dost sladké, doporučuju k nim černý čaj, já mám nejraději Earl Grey - bergamotová silice všechny chutě krásně propojí.



Na cca 20 kuliček budete potřebovat:

3 hrsti vyloupaných jader vlašských ořechů
1/4 pytlíku rozinek
1/4 pytlíku datlí, předem namočených
1 ČL vody, ve které se máčely datle
(volitelné - chia semínka, sušené brusinky...)
kakao a kokos na obalení


Cca 1/4 hodiny před výrobou kuliček si namočte datle v troše vody - nasáknou a robot s s nimi lépe poradí. Vložte ořechy, rozinky a na kousky natrhané datle do robotu, přidejte 1 ČL vody a mixujte, dokud se vše nespojí v homogenní hmotu, která se bude odlepovat od stěn nádoby. Pozor, aby vám ke konci nevznikalo už ořechové máslo, j lepší střídat pulzy a plynulé mixování. Hotovou směs přendejte do krabičky a nechte chvíli vychladit v lednici.

Mezitím, co směs tuhne, připravte si dvě misky, do kterých nasypte kokos a kakao na obalení. Vlhkýma rukama tvarujte z hmoty kuličky a hned obalujte střídavě v kokosu a v kakau. Jakmile budete mít hotovo, dejte kuličky opět na chvilku vychladit a máte hotovo!!



Ale pozor - jsou návykové, takže budete v pokušení jich sníst celou misku, nezapomínejte ale, že jsou energeticky hodně výživné:-)




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Libanonský kakaový koláč s tahini

Banánovo - hrušková buchta

Domácí chalva