Arosa

Dnešní článek si neklade vznešené gastronomické cíle. Vlastně zůstává třeskutě přízemní. Chci vám představit střelný prach a uhelný mour mezi čaji, který ale ocení nejeden cestovatel.
Tak jako každý, kdo někdy navštívil Egypt, i já jsem brzo hledala prostředek, který by mi spolehlivě ulevil od "faraonovy kletby". Po rychlém (velmi rychlém:-)) průzkumu jsem nakonec dospěla ke třem řešením, jak se nepříjemného problému zbavit do té míry, abych z Egypta viděla i něco jiného, než onu místnost. První možností je samozřejmě cesta do lékárny, kde nafasujete Antinal, zobete poctivě pilule a svět je o něco růžovější. Druhá varianta, stejně nechutná, když to vyslovíte, jako když to ochutnáte, je osvědčený egyptský "domorodý" prostředek - smíchat kafe s čajem a vypít. Třetí možností je najít nejbližší potraviny a koupit si sypaný černý čaj značky Arosa.
Stačí nepatrné množství a nálev okamžitě zčerná jako bota. Na povrchu začne plavat takový ten výluh, co jste jako děti nesnášeli, když jste měli dietu a mohli jen suchý rohlík a černý silný neslazený čaj.¨Stačí jeden malý hrneček a v podstatě jste vyléčení během hodinky. Chuť je silně trpká, na druhou stranu, v případě, že ho pijete skutečně jako čaj a ne jako lék, dá se dochutit mlékem, čímž vám vznikne krásně nahnědlý nálev, jaký po pytlíkových čajích nikdy nemáte šanci chtít.
Oficiální stránky El Arosy nabízí v produktech také zelený čaj (nevyzkoušeno) a pytlíkové varianty (zbytečné, pokud si koupíte sypanou variantu a použijete kupované pytlíky), nicméně černá sypaná Arosa je taková klasika, že pokud pojedete do Egypta, nelze se jí vyhnout. Zkuste jí a užijte si zemitou silnou chuť, která v případě potřeby léčí s egyptskou péčí:-)))



Komentáře

  1. upřimně řečeno, na vyléčení stačí pouhý pohled na hmotu, která se v hrnečku objeví po půlminutě louhování nekolika zrníček čaje. po požití má člověk v puse místo jazyka brusný papír :-))

    OdpovědětVymazat
  2. No je pravda, že stačí tak půllžička čaje:-D

    OdpovědětVymazat
  3. Aha, tak to mě nikdy nenapadlo, použít na průjem... já si ji koupila v Praze a tím, že sháním silný černý čaj proti spaní :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona se dá koupit někde v Praze??? Prosím, kde? :-)

      Vymazat
    2. udajne u arabu ve spalene ulici, muzu potvrdit, ze je to super caj, lepsi cerny caj jsem nepil, davam 2 kavove lzicky, po zaliti do hrnku pak vypada jako kafe, chutna uzasne

      Vymazat
  4. Nevím jak dlouho to lidi proboha louhujete, ale jeden pytlík stačí na půl až litr čaje a přesně 2minuty jsou akorát aby byl čaj bez tříslovin a mastných kol na hladině. Je to aromatický silný čaj.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Libanonský kakaový koláč s tahini

Banánovo - hrušková buchta

Domácí chalva