Zamilovaný Shakespeare s vařečkou

Obvykle si většina z nás, masírována médii, představuje herecké hvězdy jako anorektická stvoření, která se s vyplazeným jazykem honí za menšími a menšími konfekčními velikostmi v kdejaké posilovně. O to větším překvapením pro mě bylo zjištění, že ultraštíhlá a dietami proslulá Gwyneth Paltrow má svůj kulinářský blog. Nekecám. A vůbec není o makrobiotice, ani o pyré z mučenky s plátkem celeru. Ona totiž píše pěkně mlsný blog a je vidět, že s chutí.
Na stránce www.goop.com se o tom můžete přesvědčit. Gwyneth totiž (evidentně masírována hladovým manželem a dětmi, kterým okurkový konfit asi k večeři nestačil) experimentuje, objevuje, fotí a raduje se ze svých úspěchů a neskrývá neúspěchy. Samozřejmě být bohatá celebrita má své výhody - ne každý si může dovolit nechat si v koutku zahrady postavit originál pec na pizzu, aby měl kde trénovat. Ocenila jsem, že si před každým svým experimentem zjistí základní originální suroviny a snaží se z nich také vařit, v případě pizzy například mozarellu bufala. Neoceňuji, že nenabízí alternativy (chápu, že v USA nebo Británii jsou takové suroviny dostupnější, nejen ve specializovaných prodejnách jako u nás). Ale česká tvořivá duše by si určitě poradila.
Co se kuchařských vzorů týče, zmiňuje Paltrow jména jako Jamie Oliver a Mario Batali ( který napsal i předmluvu ke kuchařce GP - na Amazonu jí seženete za nějakých 16 dolarů pod názvem My father´s daughter). Prostě klasika.
Někoho by mohlo logicky napadnout, do jaké míry je to skutečně její záliba a do jaké PR tah. Můžeme jen doufat, že to Gwyneth myslí upřímně, protože rozjeto má slušně.
Poznámka - vybrala jsem jedno video z youtube pro ilustraci, aneb typická domácí večeře. Jak by řekl Zdeněk Pohlreich - žádná kuchařská maturita, ale k jídlu to je:-)



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Libanonský kakaový koláč s tahini

Banánovo - hrušková buchta

Domácí chalva